Twisted Jams op 11 sept! - Markt Om De Hoek
16370
post-template-default,single,single-post,postid-16370,single-format-standard,bridge-core-2.8.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Twisted Jams op 11 sept!

Twisted Jams op 11 sept!

Twisted Jams

Angela Vlot en Mirjam van der Werff maken verdraaid lekkere jam (mijn woorden!). Spannende smaken, en op een bijzondere manier gemaakt: iedere maandagochtend rijden ze langs een fruithandelaar en worden ze verrast met zijn onverkoopbare waren. Beter bekend als hun ingrediënten. Daarmee gaan ze die dag aan de slag. Ze nemen alles aan, van zes bakjes gedeukte frambozen tot honderd kilo overrijpe pruimen of tomaten. Hoe rijper het fruit, hoe beter de smaak!

Drijfveren achter Twisted Jams

Deze twee Utrechtse creatieve duizendpoten met een achtergrond in theologie, hotellerie, de koksschool en communicatiemanagement, willen met Twisted een bedrijf creëren dat niet als werk voelt. Een duurzaam bedrijf, dat voedselverspilling tegengaat en door het continue verschil in aanbod hen scherp houdt. Verrassend voor hen, verrassend voor hun klanten. En dat werkt: lokale telers weten hen te vinden met hun overschotten en ‘kromme groenten’, hun verkopen op de markt en vanuit winkels als Draagkracht gaan erg goed, en menig restaurant laat literpotten met hun jams aanslepen. “De eigenaar van Koffie & Ik (Vleutenseweg) baddert in onze jam lijkt het, haha!” Dat is pas een compliment.

Op de markt

Door jarenlange ervaring in de horeca en de keuken, en goed getrainde smaakpapillen, gaan zij de strijd aan om deze ‘derf’ te verwerken tot iets spannends. Mierzoete aardbeienjam zal je bij hen nooit tegenkomen, eerder smaken als kromme puntpaprika, sinaasappel-whiskey, peer-vanille of nog spannender: ananas-drop of appel-caramel-zeezout! Jam voor op brood, maar ook voor bij een kaasplankje of een goed stuk vlees. Met deze jams staan de dames regelmatig op de markt, en natuurlijk ook op Markt om de Hoek. Zij helpen jullie graag met de keuzestress die de volle kraam vol verrassende kleuren potten kan oproepen!

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.

No Comments

Post A Comment