De Buurvrouw op 11 sept! - Markt Om De Hoek
16355
post-template-default,single,single-post,postid-16355,single-format-standard,bridge-core-2.8.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

De Buurvrouw op 11 sept!

De Buurvrouw op 11 sept!

Wie: De Buurvrouw

Tamara Kuiters is de buurvrouw van je dromen. Een hartelijke, warme dame die ook nog eens fantastisch lekker kan koken! Oorspronkelijk komt Tamara uit Den Bosch, en na een omweg door Amsterdam, landde ze met man Brett en dochter Bibi in de Kovelaarstraat in Utrecht. Sindsdien maken zij deel uit van de buurtfamilie die de Kovelaarstraat vormt. Bewoners zijn niet alleen maar buren, men wil iets voor elkaar betekenen. Dat maakt het tot haar favoriete plek in de wijk. “Ik hoef hier nooit meer weg. Ze hoeven we alleen maar over de schutting te gooien, haha!” (Achter de Kovelaarstraat ligt de begraafplaats).

Wat zijn de drijfveren achter De Buurvrouw?

Tamara kookt als De Buurvrouw drie dagen per week heerlijke maaltijden voor een schappelijk bedrag, om bij haar thuis op te komen halen. Al een hoop mensen in de buurt maken daar gretig gebruik van. Haar visie op eten is dat het belangrijk is dat je je na de maaltijd nog lekkerder voelt dan daarvoor. De maaltijden, soepen en sauzen zijn vers gemaakt met producten van lokale producenten en winkeliers. Zo haalt zij graag haar producten bij Nieuw Slagmaat in Bunnik, bij Tutti a Tavola op de Burg. Reigerstraat en bij de Turkse winkels in haar omgeving. De personen of het verhaal achter het product moet zij inspirerend vinden, vraag haar op de Markt om de Hoek bijvoorbeeld naar het verhaal achter haar olijfolie!

Waarom doet de Buurvrouw mee aan de markt?

Ze doet mee met de markt omdat het ze het een supersympathiek idee vindt om zo’n markt te organiseren voor de buurt en door de buurt. Haar soepen, een paar gerechten, broodjes, dips en onweerstaanbare witte Sangria zullen een voorproefje geven van wat De Buurvrouw zoal in petto heeft. De passie voor koken is begonnen met het maken van soep: “Soep maken vind ik heel dankbaar. Soep maken is mijn liefde!” Zeker eens proeven dus.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.

 

No Comments

Post A Comment