De Brakkerij op 11 sept - Markt Om De Hoek
16333
post-template-default,single,single-post,postid-16333,single-format-standard,bridge-core-2.8.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

De Brakkerij op 11 sept

De Brakkerij op 11 sept

Wie: De Brakkerij

De Drentse Wanting Li, eigenaresse van de Brakkerij in Sterrenwijk, is naar Utrecht gekomen om Theater-, Film- en Televisiewetenschappen te studeren. Ze werd geen onderzoeker, maar performer: een professie die haar veel heeft gebracht. Haar open houding en leergierigheid, zorgen ervoor dat ze zich bijzonder genoeg ook op het culinaire front is blijven ontwikkelen: de ene collega acteur brouwde zelf bier, de andere bakte brood, en beide ambachten kreeg ze onder de knie. Twee ambachten die al sinds de Middeleeuwen erg goed samen gaan. Het idee van de Brakkerij werd geboren: Wanting ging vanuit haar eigen keuken brood bakken met de restproducten van haar op zolder gebrouwen bier. Efficiënt, duurzaam en ontzettend smaakvol. Dit brood kan je proeven en kopen voor thuis op de Markt om De Hoek!

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Een deel van de borstel (het restproduct van het bier waarmee ze bakt) komt uit haar eigen brouwsels, maar het grootste aandeel komt van de Utrechtse brouwerij Oproer. Het meel en bloem komt van de betrouwbare Zuidmolen in Groesbeek, en overige ingrediënten haalt ze bij zaken als Persepolis op de Twijnstraat of de Turkse winkel bij de IBB.

Wat zijn haar drijfveren?

Brood bakken is fysiek werk, maar ook een magisch proces door de fermentatie die plaatsvindt.  Ontdekken wat werkt en wat niet, vindt ze erg interessant. Daarnaast is het een erg fijn idee om met iets duurzaams bezig te zijn, door restproducten te verwerken in haar brood. In het najaar geeft Wanting workshops, waarin ze mensen zowel techniek als bewustwording probeert bij te brengen.

Lievelingsplek in de buurt?

Ze is vaak te vinden in het Louis Hartloper voor een film of in de Persepolis, waar ze geniet van de gezellige chaos.

Wat is je eigen lievelingseten?

“Geen brood, haha!” Wanting’s lievelingseten wisselt regelmatig, maar op dit moment ligt haar interesse bij de Koreaanse keuken.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.

 

No Comments

Post A Comment