Markt Om De Hoek | Rocky op 22 januari!
16623
post-template-default,single,single-post,postid-16623,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Rocky op 22 januari!

Rocky op 22 januari!

Wie: Rocky

Rocky houdt niet van stilzitten. Hij start zijn dagen zwemmend in het Krommerijn zwembad, om vervolgens in Nieuwegein zijn inkopen bij elkaar te sprokkelen om zijn verswinkel op de Oudwijkerdwarsstraat mee te vullen. Hij vult zijn avonden door te koken voor vaste klanten uit zijn winkel. Hij rekent enkel de kosten van de ingrediënten aan hen door, niet zijn gewerkte uren. “I cook for love.” Het geeft hem voldoening en het vult zijn tijd.

Iraans koken
In 2012 verliet Rocky zijn moederland Iran. Hij kwam als vluchteling Nederland binnen, en kreeg na slechts 19 dagen al een woning aangeboden. Aangezien hij met zijn ervaring in ‘Business administration’ in Nederland niet zonder (kostbare) bijscholing aan de bak kon, koos hij ervoor zich vrijwillig in te zetten voor het Leger des Heils. Hij verzorgde jarenlang drie keer per week de maaltijd voor daklozen. Incidenteel werden zijn moeder en ex-vrouw als hulplijn ingeschakeld, en met hun tips en zijn inzet werden zijn kookskills steeds beter. Iraans koken doe je met veel verse groenten en veel geduld. “Het kost vier uur om te bereiden, wat je in tien minuten op eet.” Dat mag voor hem echter de pret niet drukken. Nederlanders hebben toegang tot een hoop verschillende keukens en invloeden, maar Iraans koken doet men niet vaak. Het geeft hem veel voldoening om zijn maaltijden aan anderen te laten proeven.

De winkel in Oost
Om de hoek van het Leger des Heils zat de verswinkel van een Iraans koppel waar Rocky vaak zijn inkopen voor de maaltijden deed. In 2016 wilde het echtpaar met pensioen, en Rocky voelde zich geroepen om de winkel van hen over te nemen en zijn eigen baas te worden. Het doet hem goed; hij ontmoet veel mensen en voelt zich thuis in Oost. Tijdens de Markt om de Hoek laat hij graag zijn Iraanse maaltijden aan heel Oost proeven. Voor de Opening van de Oosterspoorbaan maakt hij een drietal hartige hapjes met veel verse kruiden. Met liefde en geduld voor jullie gemaakt (om in drie of vier happen op te eten). Smakelijk!

Foto & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.

No Comments

Post A Comment