Markt Om De Hoek | Juuls Hummus
16684
post-template-default,single,single-post,postid-16684,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Juuls Hummus

Juuls Hummus

Twee mensen die elkaar in hun waarde laten, veel geduld hebben, en helemaal gek zijn op koken. Een mooi receptuur voor een ondernemersduo in Oost, met als passie: Hummus…

Wie: Juuls Hummus

15 jaar samen en nog steeds erg gelukkig met elkaar. Dat geldt voor het lieve en grappige stel, bestaande uit de in Israël opgegroeide Julia en Nederlandse Remco. Twee mensen die elkaar in hun waarde laten, veel geduld hebben, en helemaal gek zijn op koken. Een mooi receptuur voor een ondernemersduo in Oost, met als passie: Hummus!

Geen vast receptuur

Juuls Hummus is het nieuwe zaakje om de hoek van de Burg. Reigerstaat, waar zowel lunch- als avondmaaltijden in de vorm van hummus bowls worden bereid om ter plekke, thuis of op het werk te eten. De hummus is geen uitgedokterd recept, maar een combinatie van kwaliteitsproducten, de beste kikkererwten en Palestijnse olijfolie. En proeven, heel veel proeven. De ene keer zit er meer sap in de citroenen, of heeft de knoflook veel meer pit, dus van een recept kan je niet met zekerheid uitgaan. Dus ook al wordt het keukenteam binnenkort uitgebreid met twee leuke Syrische dames, Remco en Julia zijn de enigen die de hummus klaarmaken.

Abu Ghosh

De passie ontstond in 2010 toen tennisleraar Remco en Ruslandkunde-expert Julia de aller- allerlekkerste hummus (tot dan toe) proefden in Abu Ghosh. Het runnen van een restaurantje was altijd al een droom, mede door het romantische beeld wat ‘de films’ ervan scheppen. En toen ze in korte tijd twee Westerse zaakjes troffen die hummus in de spotlight hadden, voelden ze dezekerheid dat het een topconcept zou kunnen zijn om hummus naar Utrecht te brengen. 1,5 jaar lang hebben ze aan hun ondernemingsplan gewerkt, panden bezocht en stuitten een paar maanden geleden op het prachtige en lichte hoekpand waar ze nu zitten. Het interieur is stoer, maar vriendelijk met een open keuken. Die openheid past bij de mentaliteit van de zaak: geen poespas, en niets te verbergen. Met trots stallen ze hun basisingrediënten in de zaak uit: met zorg geselecteerde en geïmporteerde producten zoals tahin, kikkererwten, en forse citroenen uit de tuin van Remco’s ouders in Spanje.

Op de markt

Kom op de Markt om de Hoek zeker proeven bij deze geweldige gastvrije mensen, en verras jezelf met hoe hummus écht hoort te smaken. Ik was diep onder de indruk.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.

No Comments

Post A Comment