Markt Om De Hoek | De Vrolijke Druif op 22 januari!
16620
post-template-default,single,single-post,postid-16620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

De Vrolijke Druif op 22 januari!

De Vrolijke Druif op 22 januari!

Wie: De Vrolijke Druif

Eveline Scheren, oorspronkelijk marketeer, woont sinds 2001 in Utrecht. Ze is grotere steden gewend; van tijd tot tijd heeft ze in het buitenland (New York, Bangkok) gewoond voor werk en van 2006-2007 genoot ze een opleiding in Wine Management in Parijs. Ondanks het ruime vergelijkingsmateriaal voelt ze zich in Utrecht op haar plek. Dit is nu haar thuis. Al geloof ik niet dat ze echt vaak écht thuis is..

Een druk bestaan
In 2010 besloot Eveline als zelfstandige aan de slag te gaan. Sindsdien is haar bedrijf actief als importeur en groothandel van mooie biologische wijnen voor verkoop aan horecazaken, zoals de Utrechtse zaken Orloff (aan de Kade) en De Moestuin. Tevens levert ze aan speciaalzaken zoals Rio de Bio en Wijn van Jaap. Hetzelfde jaar startte Eveline voor de particuliere verkoop het bedrijf     ‘de Biowijnclub,’ waar je ook terecht kunt voor een inspirerende wijncursus of proeverij. In 2016 stuitte ze tijdens een beurs op een prachtige Piaggio Ape Classic. Ze werd verliefd, kocht haar eigen Piaggio en liet deze ombouwen tot haar mobiele wijnbar.

Een missie
Met de Vrolijke Druif, de mobiele bar, staat Eveline alweer voor de tweede keer op de Markt om de Hoek! “Wijn is een vrolijk product! Ik heb nooit chagrijnige mensen aan de bar en er is altijd wel een mooi gesprek te voeren over wijn.” De passie voor dit vrolijke product is aangewakkerd door een ontzettend bevlogen Australische wijnboer, die Eveline ontmoette toen ze in Bangkok werkte. Het werd haast een missie: “Veel te weinig mensen weten dat biologische wijnen zo lekker kunnen zijn.” Tijdens de volgende markt laat Eveline je het graag proeven. Gezien het verwachtte koude weer serveert ze haar inmiddels haast befaamde glühwein. Proost!

Foto door Herre Vermeer & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.

 

No Comments

Post A Comment